Curtmetratge de Pixel Studi sobre parelles de dones

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Cultura - Audiovisuals

pixel_studi 

Fotografia de Pixel Studi

Les dones que estimem altres dones patim una doble discriminació: com a dones i com a lesbianes. És ben conegut el fet que, durant molts anys, s’ha cregut que les dones no teníem interès pel sexe, que no sentíem desig sexual i que la nostra única raó per practicar sexe era el fet de tenir fills, de portar a terme la nostra “funció” reproductiva.

Però, és clar, en el cas de les lesbianes ni tan sols hi ha aquesta possibilitat reproductiva, per la qual cosa ja no parlem de que no existeixin les relacions entre dones sinó que, a més, no hi pot haver cap tipus de desig entre elles; al seu lloc trobaríem lligams d’amistat molt forts… I poca cosa més.

Per sort, aquesta creença està quedant cada dia més obsoleta, tot i que encara falta molta feina per fer i molts costums per trencar. Però des de fa un temps tots i totes hem pogut veure parelles de dones a pel·lícules, sèries i algun personatge famós que a la vida real ha decidit sortir de l’armari (tot i que al nostre país encara no n’hi ha hagut gaires casos).

Per això tota iniciativa que tingui per objectiu trencar aquests estereotips i fer un pas endavant per la visibilització de les lesbianes ha de ser benvinguda i s’ha de fer conèixer. Aquest és el cas del nou projecte de Pixel Studi, un estudi de fotografia, cinematografia i disseny dirigit per dues dones que han decidit posar en marxa un projecte innovador: realitzar un curtmetratge amb parelles de dones.

Vicky Pérez, una de les sòcies de l’estudi, ens explica que aquesta és una idea que ja tenien des de feia temps. Elles, a la seva vida laboral diària, fan molts reportatges de casaments, però, tot i que ja fa anys que es va aprovar la llei del matrimoni entre persones del mateix sexe, no han tingut cap encàrrec per part de parelles gais o lesbianes, i per això han decidit sortir a buscar-les. El projecte està dins del seu programa Life=Art Love Stories i té per objectiu fer conèixer relacions entre dones i mostrar com viuen una experiència tan universal i tan coneguda per tothom com és l’amor. Creuen que l’amor entre dones està vetat per molts sectors de la societat, i per això la seva intenció és portar a terme un curt en què es mostrin diverses històries d’amor entre dones d’una manera oberta, fresca i natural.

Les artífexs d’aquest projecte volen que sigui un curt d’estil documental, on les mateixes parelles de dones expliquin la seva història d’amor, ja que consideren que fer parlar les parelles en primera persona és la millor manera d’arribar a la gent i normalitzar aquest tipus de relació.

Des de la seva pàgina web i des de Facebook (gràcies al grup Más que Lesbianas) han fet una crida* a les parelles de dones que estiguin interessades en el projecte per tal que puguin col·laborar-hi. Segons ha explicat Vicky Pérez, ja tenen moltes parelles de dones que volen sortir en aquest curtmetratge, i això les anima força, donat que en altres moments no havien trobat una participació tan activa.

Tenint en compte aquesta bona resposta, i tot i que estan encara en un punt molt inicial del curtmetratge, es posaran a treballar-hi ben aviat i amb moltes ganes. Primer faran la selecció de les parelles protagonistes, ja que no poden aparèixer-hi totes. Tenen molt clar que volen canviar la imatge social de les lesbianes i els estereotips que encara existeixen sobre les relacions que estableixen, i per això posaran a l’abast de les protagonistes les seves eines i la seva experiència com a fotògrafes de casaments.

En la informació prèvia sobre el projecte, Pixel Studi  diu que la seva intenció és anar penjant al seu web les històries a mesura que les vagin gravant abans de fer l’edició del curtmetratge sencer. Sens dubte, un pas important cap a la visibilització de les relacions entre lesbianes.

 

*Les interessades a participar en aquest projecte poden posar-se en contacte amb Pixel Studi: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la