Les empresàries protagonitzen el tradicional toc de campana a la Borsa

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Economia i Treball - Economia

L'acte simbòlic del tradicional toc de campana que per primera vegada un centenar de dones i conselleres de diferents empreses protagonitzo el passat 10 de febrer a Barcelona, va comptar amb la presència de la Presidenta de l’Institut Català de Dones Montse Gatell.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

Gatell va explicar que: "Donem suport a l'acte perquè veiem a Barcelona en el mapa econòmic del món a través d'un acte de dones. És un acte simbòlic que ajuda a la visibilització, estem presents dona i economia, dona i empresa. Estàvem en un 1.7% de participació i ara hem arribat al 2/9, per tant podem mirar el món "

L'acte que va estar organitzat per La Corporate Women Directors International i l'European Management Develpment, ja ha tingut lloc en seus borsaris d'altres ciutats com Nova York, Madrid, Istanbul i de Canadà i Sud-àfrica. Té com a objectiu recordar el compromís sobre la igualtat i la integració de la dona a l'empresa, especialment en els càrrecs directius i consells d'administració.

 

Bolsa_Barcelona

Les encarregades de fer sonar la campana del parquet barceloní van ser Irene Natividad, presidenta de l'CWDI i Elizabeth Trallero, presidenta de EWMD.

Irene Natividad ressaltà durant l'acte l'escassa presència de dones en els consells d'administració i en els òrgans de govern de les empreses "hi ha una proporció altament millorable, en un entorn on ha d'augmentar l'impacte de les dones en l'economia del país a través de les diferents funcions com executives d'alta direcció, conselleres i empresàries", afirmà.

Natividad també va comentar que l'acte es feia a la ciutat Comtal perquè és una zona de negocis on  hi ha molta energia entre les dones i per tant es veu reflectit en els càrrecs que ocupen dones de grans companyies.

A l'acte també hi van assistir Maite Fandos, la Tinenta d'Alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esport de l'Ajuntament de Barcelona i conselleres de companyies com Núria Basi, de la CEO i consellera del Grup Basi; Ana María Llopis, presidenta del Consell d'Administració de DIA ( Espanya) i directora del Comitè de Direcció de la Société Générale (França), Nuria Chinchilla directora de Family Office i presidenta del Comitè d'Igualtat a l'Empresa, Marta Coll, directora general de Media Planning Group i Adriana Casademont, presidenta de Casademont SA, entre altres .