Lleida: 16 obres opten als V Premis Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Media - ICT - Media - ICT

There are no translations available.

Setze obres opten a l’actual edició dels Premis Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida, que convoquen anualment la Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat de l’Ajuntament de Lleida i el Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Els premis tenen com a objectiu distingir els treballs periodístics que aborden aspectes relatius a les polítiques de promoció de les dones en qualsevol àmbit i per la igualtat de gènere, combatent així les diferències i la discriminació que les dones encara pateixen. Es concedeix en tres categories: premsa escrita, audiovisual i fotografia, dotades cadascuna amb un guardó, 2000 euros en metàl·lic i la promoció de l’obra.

El president del Col•legi de Periodistes, Josep Lluís Cadena, i la regidora de Drets Civils, Cooperació i Igualtat de la Paeria, M. Rosa Ball, van dur a terme aquest dimecres l’acte d’obertura de pliques i en les properes setmanes el Jurat –constituït per la Regidora, el Col·legi de Periodistes, el Consell Municipal de Dones, l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya i una periodista lleidatana- valorarà els
treballs en base als següents criteris: la qualitat professional, l’interès periodístic, la investigació realitzada, la qualitat dels textos escrits i /o de les imatges mostrades, la projecció social, l’originalitat i innovació dels temes abordats, la creativitat del treball, el seu tractament crític i la seva capacitat analítica. El jurat també ha de tenir en compte els recursos disponibles amb els que s’ha realitzat i l’esforç aplicat en l’elaboració del treball, tal com recullen les bases del premi, consultables aquí: <https://www.paeria.es/documents/gestions/Document_1405_2286.pdf>.

El veredicte es coneixerà durant el primer trimestre de 2012.

Els Premis pretenen “animar els i les periodistes dels mitjans de comunicació de Lleida a prendre consciència sobre la feina que es realitza en defensa de la igualtat de gènere”.

El nom dels premis, Mila, correspon a la protagonista de la novel·la Solitud (1905), de Víctor Català (Caterina Albert i Paradís, l’Escala, 1869-1966).