Marroc: Nabila Mounib, la primera dona escollida secretària general d'un partit polític

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Partits Polítics

Professora de Biologia a la Facultat de Casablanca, casada i amb tres fills, és una política que sempre ha lluitat en les files de l'esquerra marroquina. Mounib va iniciar la seva militància a l' OADP (Organització d'Acció Democràtica) abans de participar en el llançament del Partit Socialista Unificat (PSU). 

Nabila_Mounib
El diari marroquí Le Matin dona la notícia que Nabila Mounib relleva a Mohamed Mujahid al capdavant de la Secretaria General de la PSU (Partit Socialista Unificat). Professora de la Universitat de Casablanca, on va néixer, Mounib estava proposada per aquest càrrec des de fa temps. Serà doncs  la primera dona secretària general del PSU des dels seus inicis. 
 
La nova secretaria general va ser escollida la tarda de diumenge 15 de gener. Els membres del Buró Polític havien també proposat la candidatura de Nabila Mounib,  en el procés del PSU cap a una organització col·legiada. De fet, l'elecció de la nova  Secretaria General va estar precedida per un intens debat dins del partit sobre la identitat de la nova número ú del partit. Diversos noms havien circulat en els últims dies, entre ell el de Nabila Mounib. Resumint, el PSU havia organitzat la seva convenció nacional fa unes setmanes a Bouznika. Els responsables volien aprofitar aquest tercer congrés per renovar i rejovenir les instàncies de presa de decisions del partit.

Llegiu més