Burkina Faso: Alizeta Ouedraogo al capdavant de la Cambra de Comerç

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Empresarial

Segons informa Les Afriques   en l'article de Rodrigue Fénelon Massala, la coneguda empresària Alizeta Ouedraogo, coneguda com  Alizeta Gando va ser nomenada el 29 de desembre com la primera dona al capdavant de la Cambra de Comerç i Indústria de Burkina Faso. Ha pres el relleu a l'emperador de la construcció a Burkina Faso, El Hadj Oumarou Kanazoé, que va morir l'octubre de 2011.

Els seus objectius com a dirigent de la cambra de Comerç de Burkina són consolidar els èxits d'aquesta institució empresarial, aconseguir associar-se amb les diverses cambres de comerç i l'àrea consular inclòs el de Costa d'Ivori, punt principal d'accés als comerciants de Burkina Faso.

Ella és la cap del grup empresarial que  inclou a l'empresa Alizé Alizé Tan, especialitzat en el cuir, i la societat Azim que s'especialitza en el desenvolupament de béns arrels i que opera en la construcció de tres països (Burkina Faso, Níger, Togo).  La seva posició com una de les dones més riques del país s'utilitza sovint pels seus detractors que l'acusen de la seva proximitat al poder. De fet, és la sogre de François Compaoré, el germà petit del president Blaise Compaoré. Però Alizeta Gando es va embarcar en l'empresa molt abans de l'existència de l'actual govern. L'objectiu d'aquesta dona de negocis és la Panafricanització del seu grup. A més de les activitats relacionades amb el seu negoci, Alizeta Ouedraogo es coneguda pel seu mecenatge i obres de caritat.