Acusen de racisme a Hola

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Comunicació - TICS - Publicitat - Mitjans

FeSP.- "Denunciem aquesta imatge per la manera tan grollera i amb tan mal gust de manifestar el poc respecte per la dignitat humana i per la dona afro. D'alguna manera aquests fets tan desafortunats ens recorden que les mentalitats colonials persisteixen en aquells descendents d'aquells que es van beneficiar del dolor dels nostres ancestres. "

Qui així s'expressa és Guillermo Ponce Morales, president de l'Associació AfroHispanos i secretari executiu de la II Cimera Mundial de afrodescendents, com a resposta a una foto apareguda a la revista Hola, segons es pot llegir al bloc de la Gemma Piñero (http:/ / gemapineiro.blogspot.com)

A la foto de la polèmica apareixen quatre milionàries colombianes en primer pla amb el fons de la formidable mansió de Sonia Zarzur, el 'Beverly Hills de Cali', en aquest fons apareixen dues empleades afrocolombianes d'uniforme sostenint sengles safates per servir el cafè. En perfil simètric com si fossin part del decorat.

El Govern colombià, a través del director del Programa Presidencial per al Desenvolupament de la Població afrodescendents, Oscar Gamboa, va condemnar la foto publicada a la revista espanyola i va assegurar que mostrava un contrast pervers.

Així mateix, a la revista Setmana, professors de la Universitat Autònoma d'Occident de Cali van publicar un ampli article en què sostenen que les imatges revelen violència simbòlica-racisme i classisme-.