La Generalitat només reconeix el merits laborals a 1 dona entre 16 persones

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Economia i Treball - Treball

La Generalitat ha reconegut  els mèrits laborals de 16 persones i 8 empreses amb les medalles i plaques al treball President Macià.  Aquest guardons són un reconeixement als treballadors, treballadores, empreses i entitats que s’han distingit per la dedicació, la constància i l’esperit d’iniciativa en el treball        

El president de la Generalitat, Artur Mas, acompanyat del conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena ha lliurat aquest 12 de desembre  les Medalles i Plaques al Treball President Macià 2011 a un total de 16 persones, tres de les quals a títol pòstum, i ha distingit amb la Placa al Treball President Macià a 8 empreses i entitats amb seu a Catalunya que s’han distingit durant 2011 per la seva aportació al món laboral i al conjunt de l’economia catalana.

Entre les 16 persones tan sols una dona, Rosa Galcerán Vilanova ,  ha rebut enguany la distinció. Rosa Galcerán (de Barcelona) va començar als anys 40 en el món de la publicitat i del còmic, on va ser pionera i va haver d’afrontar tots els prejudicis propis de l’època per la seva condició femenina i de l’entorn masclista del sector. Va continuar en el camp de la literatura, des d’on va impulsar la col·lecció Azucena, on va publicar diversos llibres. Ha col·laborat, com a dibuixant, en pel·lícules de dibuixos animats com El pulgarcito de la Mancha, la primera pel·lícula animada de llargmetratge en color de tota Europa l’any 1945; en la il·lustració de diferents llibres de poesia i en diverses col·leccions de llibres infantils i juvenils. També és membre del grup literari Poesia Viva i del Seminari d’investigació poètica. També s'ha dedicat a la pintura.