NOTA DE PREMSA: nou programa de beques ELLA d’Intervida

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Convocatòries-Comunicats - Beques i Subvencions

El nou programa de beques ELLA d’Intervida  té com a objectiu crear un fons de beques per a 3.000 nenes de 12 anys de Burkina Faso, El Salvador i Bangla Desh, per tal que puguin continuar els seus estudis de secundària i conscienciar la població de la importància de que les nenes rebin una educació quants més anys millor.

El web del programa és: ella.intervida.org

Algunes dades del que suposa invertir en nenes de 12 anys:

 -          L’educació secundària augmenta el creixement d’un país

.-          Les dones reinverteixen en les seves famílies el 90% dels seus ingressos; a diferència dels homes que ho fan el 35%

.-          Quant més anys estudia una nena més tard es casa i té fills. I també més alt és el seu salari quan comença a treballar.

-          L’educació les allunya de la violència, l’abús i el treball infantil.

Aquí podeu veure l’spot del programa de beques ELLA: www.youtube.com/watch?v=DQ1ZPHYfUoc

 Per a més informació: 669 87 48

Una beca, una oportunitat per a ELLA

600 milions de nenes adolescents tenen dret a estudiarBarcelona (12/12/11). Tenir 12 anys, ser una nena i viure en una família pobra és una situació d’extrema vulnerabilitat. La manca de recursos, els patrons culturals o tan sols el fet de ser nena comporta riscos i privacions dels drets bàsics com, per exemple, el dret a l’educació, a la protecció davant la violència, a la salut o a decidir. Conscienciar les famílies de la importància de que les nenes continuïn a l’escola i donar-los suport perquè així sigui, és l’objectiu de la campanya ELLA. Amb aquesta iniciativa Intervida vol sensibilitzar i buscar la complicitat de la societat per crear un fons de beques per a 3.000 nenes de 12 anys de Burkina Faso, El Salvador i Bangladesh. Així, podran continuar els seus estudis i optar a una millor qualitat de vida que els permeti trencar amb la pobresa i els seus riscos.En el món viuen 600 milions de nenes adolescents, 250 de les quals amb menys de dos dòlars al dia. Davant aquesta situació i la inexistència d’una educació secundària obligatòria en la majoria de països empobrits, el més freqüent és que les nenes abandonin l’escola poc després de començar la primària i quedin relegades a tenir cura de la casa i els germans, es casin i tinguin fills abans d’hora i en contra de la seva voluntat, siguin sotmeses per màfies o convertides en mercaderies. No obstant això, revertir aquesta situació és possible. La Jesmin, la Runa, la Shadia i la Fatema són la primera generació de noies que, després de finalitzar els seus estudis de primària en una de les escoles d’Intervida a Bangla Desh, han acabat la secundària. Ara poden accedir a la Universitat, i a diferència dels seus pares i avis podran accedir a un futur amb més oportunitats. Amb el programa de beques ELLA volem que unes altres 3.000 nenes como la Jesmin, la Runa, la Shadia o la Fatema tinguin aquesta oportunitat.L’educació suposa un futur per a ELLES i les seves famílies. Els dóna l’oportunitat de formar-se per poder optar a un treball digne, prendre decisions i defensar els seus drets. Es un fet que quan les dones obtenen ingressos reinverteixen un 90% en les seves famílies; però també que quan una nena rep set o més anys d’educació, es casa quatre anys més tard i té dos fills menys; per cada any addicional d’educació primària en les nenes augmenta el salari entre un 10 i un 20%; i per cada any addicional de secundària, entre un 15 i un 25%. 

  
Mara Bueno
Técnica de Prensa

Área de Comunicación y Fundraising
C/Pujades 77-79, 4ª planta, Barcelona, 08005
Tel. (+34) 933 001 101
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la