L’Associació de Dones Periodistes de Catalunya premia periodistes i iniciatives per contribuir a fomentar la comunicació no sexista

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Media - ICT - Media - ICT

There are no translations available.

L’acte tindrà lloc el dimecres 30 de novembre a l’Auditori de la Facultat de Comunicació de la Universitat Blanquerna, a les 19.30 hores (veieu Agenda de La Independent).

Es premiaran Bones Pràctiques de Comunicació No Sexista de periodistes, entitats i empreses, alhora que es valorarà negativament un exemple de Males Pràctiques periodístiques, és a dir per el treball no incloent, sexista i androcèntric.

Un altre dels premis que es donaran és a tall d'homenatge a una periodista en reconeixement de la seva trajectòria.

El lliurament els Premis de Comunicació No Sexista, que l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC) organitza cada any "... pretén promoure i recompensar els mitjans, les institucions i els professionals que amb
la seva tasca ajuden a construir les pautes d’una comunicació no sexista. Alhora es valora  negativament les
pràctiques que s’allunyen d’un espai informatiu que fomenti la igualtat d’oportunitats i de gènere".

 

Aquesta celebració anual s'ha consolidat com una cita de referència en el panorama comunicatiu català i
també té ressò a la resta de l'Estat espanyol i internacional amb la incorporació de les noves tecnologies i el treball en xarxa.

A l'acte hi estan convidades les diverses institucions catalanes, les i els periodistes i el món de la comunicació del país.

I Premi ADPC de Periodisme no Sexista per a l'estudiantat de Ciències de la Comunicació

Durant l’acte d’enguany s’entregarà per primera vegada el I Premi ADPC de Periodisme no Sexista per a l'estudiantat de Ciències de la Comunicació, que s'adreça als i les estudiants, professionals de la comunicació del futur. Dels treballs, escrits o audiovisuals, es valorarà l’ús del llenguatge inclusiu així com l’originalitat en la representació d’una realitat comunicativa no masclista.