Notícies teatrals amb Àurea Màrquez i l’obra “La Maternitat d’Elna”, al SAT

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Culture - Theater

There are no translations available.

L'actriu Àurea Màrquez ha rebut el XXXVIII Premi d’interpretació Memorial Margarida Xirgu 2010-2011 per la seva interpretació a Pedra de tartera, que atorga la Peña Teatral Carlos Lemos i que reconeix la millor interpretació femenina de la temporada teatral de Barcelona.

 

aurea_ok

 

I ahir, el Sant Andreu Teatre va acollir una actuació musical de l’actriu Rosa Galindo i el músic Luc Olivier Sánchez, una conferència a càrrec de la historiadora Assumpta Montellà, i una projecció de fotografies en record de la vida i l’obra d’Elisabeth Eidenbenz, filàntropa suïssa.

 

aElisabeth_Eidenbenz_ok 

 

L'Institut Català de les Dones, en col·laboració amb el Memorial Democràtic i la companyia teatral Projecte Galilei, ha organitzat l’acte “La maternitat d’Elna. Un exemple de tenacitat”, com a homenatge a Elisabeth Eidenbenz en l’any de la seva mort. Eidenbenz, reconeguda amb una Creu de Sant Jordi l’any 2006 per la seva tasca a favor de les dones i els infants, va organitzar una maternitat a la població francesa d’Elna on va atendre dones embarassades dels camps de refugiats de la Guerra Civil espanyola. L’acte s’emmarca en el cicle d'homenatge a Elisabeth Eidenbenz que organitza Projecte Galilei i que inclou la reposició de l’obra “La Maternitat d’Elna”.

 

aaelisabeth 

La representació d’aquesta obra al Sant Andreu Teatre de Barcelona tindrà lloc entre els dies 18 de novembre i 6 de desembre i clourà amb un Fòrum-xerrada sobre els processos creatius i artístics d’aquesta producció de l’any 2009 de Projecte Galilei. Per altra banda, l’ICD promourà, a través dels ens locals, la realització d’actes de divulgació i reconeixement de la figura d’Eidenbenz arreu del territori.

El guardó vol reconèixer la feina de Màrquez en l'obra Pedra de tartera, basada en la novel·la de Maria Barbal que s'ha representat al Teatre Nacional de Catalunya (TNC). A més d'una consolidada carrera teatral, que inclou obres com Santa Joana dels escorxadors, Mort de dama, Hedda Gabler i Vida privada, l'actriu ha participat també en pel·lícules com El perquè de tot plegat, de Ventura Pons, o A la ciutat, de Cesc Gay i a sèries de televisió com Laberint d'ombres o Les veus del Pamano. El lliurament del premi va tenir lloc el 14 de novembre a l’auditori de l'Institut del Teatre de Barcelona. Altres actrius catalanes com Núria Espert, Anna Lizaran, Rosa Novell, Emma Vilarasau, Mercè Arànega, Clara Segura, Lloll Bertran o Carme Sansa han rebut abans el premi.