Els feminismes tornaran a prendre el carrer a la convocatòria global del 15-O

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

Apoderament i Lideratge - Moviments Socials

 

El 15 d'octubre es compleixen 5 mesos de la manifestació del 15-M, que sota el lema compartit "No som mercaderies de polítics ni banquers" va obrir un procés de denúncia i mobilització iniciat amb les acampades a més de 30 ciutats de l'Estat Espanyol i manifestacions contra les reformes i les retallades pressupostàries dels governs estatal i català. Més de 350 ciutats d'arreu del Planeta se sumen a una convocatòria global que estarà present a tots els continents. A Catalunya, el moviment sorgit del 15-M crida a participar en la marxa amb el lema "De la indignació a l'acció, les nostres vides, no els seus beneficis". La comissió de Feministes Indignades, sorgida de l'acampada de Plaça Catalunya, convoca un FemBlock (Bloc Feminista) per "fer-nos ben visibles en aquest 15 O com a dones i com a feministes". Feministes Indignades convida els diferents sectors del moviment feminista i de lluita pels drets de les dones a organitzar conjuntament el FemBlock i sumar-se al manifest "De la indignació a l'acció: les nostres vides, els nostres cossos, els nostres treballs, no els seus privilegis i els seus beneficis".

Convocatòria FemBlock 15-ODes de la primera setmana d'acampada a la Plaça Catalunya, Feministes Indignades treballa "intensament dins del 15 M per fer visible que les retallades socials també estan marcades pel gènere, i pel sistema de dominació patriarcal". Denunciar les implicacions de gènere de les crisis, i visibilitzar-se com a subjectes actius en la lluita ha estat una de les seves apostes. "Per això comptem amb totes vosaltres, dones, trans, nenes, mares, àvies, cosines, estudiants, lesbianes, treballadores domèstiques, immigrades, precàries, amb diversitat funcional, no estàndards, gitanes, camperoles, mestres i prostitutes... per a aconseguir-ho", expliquen. Feministes Indignades ha convidat a totes les feministes interessades a participar al FemBlock a una reunió el proper dijous 13 d'octubre a les 19h a l'Ateneu Roig de Gràcia per tal de planificar les intervencions a la manifestació i consensuar un manifest comú. Per ara, les Secretaries de la Dona de CGT Girona, Telefónica, Acció Social i Gènere Banca i la de Gènere del Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya donen suport a aquesta convocatòria i conviden a tots els sindicats i territorials a participar-hi.

Crida Feministes indignades 15 O

DE LA INDIGNACIÓ A L’ACCIÓ,

LES NOSTRES VIDES, ELS NOSTRES COSSOS, ELS NOSTRES TREBALLS,

NO ELS SEUS PRIVILEGIS, NO ELS SEUS BENEFICIS”

Dissabte 15 d’Octubre a les 16 hores a Palau de Mar

Si no arribes a les 4, ens veiem a la cantonada del banc d’Espanya de plaça Catalunya per començar juntes la mani al voltant de les 5.

 

llegiu Crida sencera

La mobilització global del 15-O podrà seguir-se a twitter amb els hashtags #15O, #tardorcalenta i #15M.