Syndicalism

Les dones rurals, agricultores i ramaderes defensen a València els èxits conquistats

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Apoderament i Lideratge - Syndicalism

Written by MT Pomeyrol. València. (Món Comunicació) Wednesday, 24 October 2012 00:11

There are no translations available.

 

 

 

 

Les dones representen més d'un terç de les persones que treballen en les explotacions agràries familiars (una de cada quatre professionals del camp). Però aquest 26% computat no inclou les més de 700.000 dones que realitzen tasques agrícoles, i segueixen invisibles. En la II Trobada "Dona i oportunitats d'ocupació en el Medi Rural", organitzat per la Unió de Dones Agricultores i Ramaderes a València, se segueix insistint que, tot i que la recent Llei de cotitularitat és positiva, "en la major part dels casos, són només homes els que figuren com a titulars de les explotacions familiars, les dones o no apareixen o estan col·locades en la categoria de "ajuda familiar" .

Read more: Les dones rurals, agricultores i ramaderes defensen a València els èxits conquistats

 

F. Cipriano García - CCOO Catalunya i Àrea de Cultura CCOO Catalunya: Conversa amb Lucía Etxebarría

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Apoderament i Lideratge - Syndicalism

Written by L.I. Wednesday, 07 March 2012 19:30

There are no translations available.

En el marc dels actes del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona treballadora,  la Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya i l'Àrea de Cultura de CCOO de Catalunya, amb la col·laboració de la Secretaria de la Dona de CCOO de Catalunya, us convidem a participar a l’activitat cultural:

 

Conversa amb Lucía Etxebarría, periodista, escriptora i feminista militant, una de les novel·listes i assagistes més controvertides del panorama literari actual. 

En l'acte,  presentarà la seva obra El contenido del silencio. Conduirà la conversa  Lidia Sandalinas, de la Secretaria de la Dona de CCOO de Catalunya. A més intervindran: Josep M. Romero, secretari de Formació Sindical i Cultura de CCOO de Catalunya i Rosa Bofill, secretària de la Dona de CCOO de Catalunya

El acte tindrà lloc el proper dijous 8 de març, a les 17 h, a les sales 11, 12 i 13 de CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16, 1a planta, Barcelona). Obriu el programa pdf.

Aquest any el 8 de Març, es centra en la lluita per defensar els drets culturals, sexuals, laborals, econòmics, socials i democràtics de les dones que estan sent atacats pels governs central i autonòmic.

  

www.fciprianogarcia.ccoo.cat
 

Dia Internacional de les Dones. En Igualtat, ni un pas enrere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Apoderament i Lideratge - Syndicalism

Written by Macu Gimeno Mengual*, Intersindical Valenciana Monday, 05 March 2012 14:26

There are no translations available.

Aquest 8 de març el vivím en un moment difícil de retallades en drets socials i laborals, de mesures dels governs neoliberals que fan pagar la crisi a qui no en te culpa. Mesures que han fet augmentar l’atur, tancant milers de pimes i afonant la precària economia domèstica. Més d'un milió dues-centes mil persones aturades, de les quals les pitjor parades són les dones, que continuen patint més els efectes de la crisi, amb salaris més baixos, ocupació en precari i major taxa d’inactivitat. Si les diferències salarials entre dones i homes han disminuït només és perquè els salaris dels últims han baixat.

Read more: Dia Internacional de les Dones. En Igualtat, ni un pas enrere

   

País Valencià: CCOO PV: L'impacte de la reforma laboral a les dones centrarà els actes del 8 de Març

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Apoderament i Lideratge - Syndicalism

Written by L.I. Monday, 05 March 2012 13:55

There are no translations available.

 

CCOO PV presenta el programa d'activitats per commemorar el Dia Internacional de la Dona.

Cartell de CCOO PV per al Dia de la Dona

Cartell de CCOO PV per al Dia de la Dona

La Secretària de la Dona de CCOO PV ha preparat un programa d'activitats per celebrar el Dia Internacional de la Dona a les diferents comarques de País Valencià. Aquest any, els actes estaran marcats per la reforma laboral i els seus efectes sobre les dones i pels serioses retallades en matèria d'igualtat.

 

Programa d'actes a: Elx, Ribera Safor, València, Alacant, Castellò

 

UGT Catalunya: (Acte 6 de març). Jornada “Desiguals davant la Crisi”, amb motiu del 8 de març

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Apoderament i Lideratge - Syndicalism

Written by L.I. Monday, 05 March 2012 12:33

There are no translations available.

Dimarts, 06 Març 2012, 09:30 - 14:00

Ens plau convocar-vos a l’acte commemoratiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora que es celebrarà el 6 de març a Barcelona i comptarà amb la presència del nostre Secretari General.

Enguany commemorarem el dia a través d’un acte unitari celebrant una jornada conjunta del SNC i de totes les Federacions Nacionals del sindicat, per la reivindicació de la igualtat i la denúncia de la creixent vulneració dels drets de les dones davant la crisi.

Delegades i delegats de cada federació exposaran com la crisi està propiciant un augment en les desigualtats al mercat laboral i de com, des del sindicat, podem ajudar a revertir aquesta situació.

Així mateix s’analitzaran les implicacions i retrocessos de la recent Reforma Laboral sobre els avenços assolits en matèria d’igualtat, de la mà de la professora Júlia López.

 

Us preguem que feu la màxima difusió d’aquest acte (seccions sindicals, delegades/delegats, afiliades/afiliats, etc.)


Dia, hora, lloc  Dimarts 6 de Març   De 9:30h a 14h


Sala d’Actes – Seu UGT de Catalunya- Rambla. Sta. Mònica,10 (Barcelona)

Podeu confirmar la vostra assistència responent aquest correu ( assenyalant, nom, cognoms, federació, empresa i territori) o trucant al 93 329 86 42 (Eli)

   

Page 1 of 2