Prou d'assassinats de dones, diguem prou!!!

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Opinion - Opinió: Violències

There are no translations available.

VIOLENCIA BASTA

 

EDITORIAL

Setmana darrera setmana ens toca lamentar la mort, l'assassinat de dones a mans dels seus companys o exmarits. No ens cansarem de denunciar-ho, de fer-ho mentre la resposta de les administracions no sigui amb fets contundents que aturin aquest sumar i sumar de dones mortes. Ja són 15 feminicidis enguany, el pitjor de l'última dècada.

 

 Els mitjans de comunicació generalistes, audiovisuals i escrits, no encapçalen les seves informacions amb aquests assassinats. Avui, dijous 23 de febrer de 2017, mirem tots els mitjans, inclosos els digitals, i cap, excepte El Periódico, obre les seves informacions amb la notícia que en poc menys de 48 hores han mort sis dones. Sis!, fent ja un total de 15 en poc menys de dos mesos. 15 dones assassinades per ser dones.

I en alguns casos, com el darrer que afecta Catalunya, Santa Perpetua de Mogoda, amb denúncies fetes i amb acusacions conegudes contra el maltractador masclista. La Fiscal contra la violència de gènere ha hagut d'admetre que alguna cosa ha fallat. Moltes han fallat. La justícia, interior... i la societat en línies generals. Tothom ha fallat i falla dia a dia.

Aquest terrorisme masclista es deixa sentir a tot arreu de l'Estat espanyol. En aquestes setmanes del 2017 ja ha assassinat a 2 dones a Madrid, 3 al País Valencià, 1 a Extremadura, 1 a Galícia, 1 a Navarra, 1 a Andalusia, 4 a Castella la Manxa i 2 a Catalunya. Són xifres insuportables.

Una vaga de fam indefinida i sengles manifestacions a la Puerta del Sol, de Madrid, exigint un Pacte d'Estat contra la violencia domèstica han tingut com a resposta del Govern espanyol la creació de dos òrgans per a lluitar contra la violència de gènere. Un primer òrgan interministerial i un segon, en forma de mesa permanent de seguiment, per prevenir i lluitar contra aquesta xacra. Aquest acord s'ha assolit aquest dijous entre els titulars d'Interior, Justícia i Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. Aquest acord queda molt lluny de les demandes que fan les dones que protesten al carrer i que són les que pateixen directament la violencia de gènere. A Catalunya el Govern no ha fet, darrerament, cap anunci en aquest sentit.

Si el dissabte passat sortíem al carrer per exigir a les administracions que "volem acollir, ja!" amb nombrosa i notable participació política, des de la Presidenta del Parlament, l'Alcaldessa i altres significades membres del Govern, per què en això que s'està convertint en una xacra pitjor o més que els assassinats d'ETA els nostres governants no fan un pas endavant? Per què no es posen al capdavant d'una gran manifestació?, que doni suport a l'exigència de PROU ASSASSINATS DE DONES.

President Carles Puigdemont; Presidenta del Parlament, Carme Forcadell; alcaldessa Ada Colau; Conseller de l'Interior, Jordi Jané; Presidenta de l'ICD, Teresa M. Pitarch; autoritats totes, administració en general, ja no ens serveixen les bones paraules ni els minuts de concentració, VOLEM FETS i els volem immediatament. Els volem reforçant les lleis a favor de la igualtat, actuant efectivament en contra de la violència de gènere i encapçalant una gran manifestació en contra dels assassinats de les dones. US DIEM PROU!.