Mobilització i indignació per feminicidis i violència judicial

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Violence - Feminicide

There are no translations available.

protesta

 

14 assassinats de dones el 2014 a Catalunya i és aquí on més ordres de protecció han estat  denegades en l'Estat Espanyol, dues de cada tres són rebutjades. Per això "Disculpin les molèsties, però ens estan matant" és la consigna amb la qual es crida a la protesta el 13 i el 14 de febrer a Barcelona.

 

Diverses organitzacions de dones feministes i població indignada per la quantitat d'assassinats que es registren anualment, 60 en els últims quatre anys i 102 en una dècada, han convocat diversos actes de protesta davant d'allò que consideren inoperància i desinterès de part de les entitats que haurien de fer alguna cosa per evitar més morts.

Es busca posar fre a totes les violències masclistes i patriarcals. Es van programar diferents mobilitzacions com una concentració davant de la Ciutat de la Justícia, a les 9.00 d'aquest divendres 13F, i una manifestació que es realitzarà el 14F a les 18.00 des de la Plaça Universitat.

A l'Estat Espanyol es van produir 761 assassinats de dones per part dels seus marits o exparelles en l'última dècada, assenyalen les organitzadores. A Catalunya s'ha incrementat el nombre de feminicidis superant el 2014, amb 14 morts, la xifra dels últims quatre anys.

 

 

Protesta 13F

 

 

Es tracta de feminicidis perquè és una població civil assassinada constituïda per dones i on el motiu de l'atac sistemàtic i generalitzat es basa només en la condició de ser dones.

Consideren, des de l'organització, que hi ha violència judicial quan les dones són assassinades tot i que havien sol·licitat ordres de protecció. Aquest és el cas de diverses dones que van morir en els últims anys i també aquest passat 2014. A Catalunya s'han negat aquestes ordres en dues de cada tres sol·licituds.

Les organitzadores consideren que els mitjans de comunicació no contribueixen a revelar el que passa, ja que en lloc de dir clarament que es tracta de feminicidis o violència judicial, es refereixen als casos com fets puntuals i aïllats sense aclarir-ne la seva condició.


Més informació:
Llamado/crida 13F - 14F