Barcelona: Seminari i conferència de Sara Lovera al CPC / La Independent / Notícies gènere

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

Media - ICT - Llibertat d'Expressió

There are no translations available.

Sara Lovera

 

Ser dona periodista en situacions de violència, és el tema principal que abordarà la reconeguda periodista Mexicana, Sara Lovera, lluitadora feminista incansable, en un seminari i una conferència que es realitzaran properament al Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Les condicions en què les dones periodistes realitzen la seva tasca professional no són iguals a les dels homes, per raons discriminatòries i per violència de gènere, i aquesta realitat té les seves particularitats quan es tracta de cobertures informatives en contextos difícils, de violència o delinqüència.

 

Sara Lovera, que aviat serà a Barcelona, té llarga experiència en la matèria i en les seves intervencions parlarà sobre les violències extremes en la cobertura informativa, com són el narcotràfic i els estats fallits, la trata, la guerrilla i la contra, els moviments indígenes i la defensa de la mare terra.

La reconeguda periodista mexicana forma part de l'equip fundador de La Independent i dóna suport a les accions de la Casa Iberoamericana de la Dona a Barcelona (CIMB), entitats que organitzen el seminari i la conferència, previstos per als dies 28 i 29 d'octubre.

Sara Lovera, periodista des de 1968, s'ha destacat per la seva militància feminista i fer visibilitzar la discriminació i violència per raó de gènere, és fundadora del suplement Doble Jornada, del diari mexicà La Jornada, i de l'Agència de Comunicació i Organització de la Dona (Cimac), a més de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere, de la qual forma part la Independent, com a producte de la Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores de Catalunya.

A més d'impartir docència universitària, Lovera ha realitzat centenars de tallers i xerrades en diversos països de Llatinoamèrica i Europa. A Mèxic va ser designada coordinadora a la Cambra de Diputats per a la Investigació Nacional sobre el feminicidi i va participar en diverses investigacions relacionades amb dones en situació de violència, desemparament i vulneració dels seus drets.

Més informació:
Sara Lovera
CPC